På uppdrag av MFF / by Christian Andersson

Nu är det nästan omöjligt att missa mina bilder om du är i Malmö. Inför Malmö FF:s allsvenska premiär fick Apelöga, byrån jag jobbar på, i uppdrag att ta fram bilder till Malmö FF.

Kampanjen heter Visa hjärta och styrdes av FEW och bilderna togs i samband med en filminspelning som gjordes av Smartfilm. Att fotografera under en filminspelning är speciellt. Hierarkin är tydlig – film först, foto sen. Det är bara att tugga i sig, men det ställer särskilda krav på den som fotograferar.

Bilderna skulle vara i en ganska rå, dokumentär stil, inga blixtar och rökmaskiner som annars brukar plockas fram i den här typen av sammanhang. Som fotograf på en filminspelning gäller det att vara flexibel och anpassningsbar. Det finns sällan tid att byta fotograferingsplats eller ändra ljuset på något sätt. Det gäller att göra det bästa av situationen. Samtidigt som good enough inte är tillräckligt – bilderna ska oftast göras stora och synas på alla möjliga ställen.