Last night in Sweden – mina bidrag / by Christian Andersson

Fotoprojektet Last night in Sweden har engagerat fotografer runt om i Sverige. Bokförlaget Max Ström står bakom projektet som sattes igång efter Donald Trumps ökända uttalande som påstod att Sverige är på väg att kollapsa på grund av det höga antalet asylsökande. 

"Att världens mäktigaste person sprider osanningar om Sverige för att vinna politiska poänger är inte acceptabelt. Men kameran ljuger inte. Det här blir vårt sätt att ge en mer nyanserad bild av Sverige 2017", säger den prisbelönte fotojournalisten Paul Hansen, en av hundra fotografer som medverkar i projektet.

Den senaste månaden, bara på kvällstid mellan 18.00-24.00, har det alltså fotats runt om i landet. Mina bidrag består mest av bilder tagna i hemmiljö. Förutom söta barnbilder har jag fotat på KB, Röda korsets cykelskola och Läkare i Världens buss i Malmö. De tre senare är egentligen delar av ett personligt projekt. Återkommer till det framöver.