This is Malmö / by Christian Andersson

This is Malmö är namnet på ett projekt som jag arbetar med just nu. Anledningen till att jag bloggar om det, är att jag vill ha hjälp att hitta personer att fotografera. Känner du igen dig i beskrivningen här nedanför eller känner någon som passar in i den – tipsa mig!

Projektbeskrivning:

Det finns inga enkla svar på komplexa frågor. Att integrera nya svenskar i ett samhälle med ökade samhällsklyftor är en sådan fråga. This is Malmö är ett dokumentärt fotoprojekt som vill säga något om hur ett samhälle tar form och att det blir vad vi gör det till.

Det är människorna i en stad som definierar den. Malmö är sina invånare. Ska vi komma tillrätta med segregrationsproblemen måste vi hjälpas åt. This is Malmö lyfter fram några av dem som valt att bli en del av lösningen.

//

Avgränsningen är geografisk, jag letar bara efter folk i Malmö. Däremot är storleken på insatsen ointressant, små som stora insatser är värda att dokumentera. Bilderna ska sammanställas till en utställning och eventuellt en bok. Jag välkomnar tips, tankar och allra helst människor att fotografera. De som fotograferas ska på något sätt ha hjälpt en eller flera nya svenskar att integreras i Malmö.