Instagram, jag ger dig en chans. / by Christian Andersson

Jag har lite svårt för människor som är för principfasta, oftast handlar det om att jag tycker att principerna står i vägen för bättre idéer. Det synsättet har dock aldrig hindrat mig från att ha egna principer. En princip har varit att jag på Instagram bara lägger ut bilder tagna med min telefon. Jag vet, det är en jättedålig idé om man, som jag, är fotograf till yrket.  

En anledning till att jag inte har engagerat mig mer professionellt på Instagram är att jag har varit tveksam till nyttan med det.  Kan det verkligen leda till mer än uppmuntrande likes? Visst, jag har hört att andra fotografer har fått enstaka uppdrag den vägen, men står det verkligen i relation till insatsen?

För att få relevanta svar måste jag nå ut till fler personer och för att göra det måste jag ha ett intressant innehåll. Så mål och medel ser ut ungefär så här:

Mål: Att få in ett fotouppdrag via Instagram.
Delmål: Få 1000 följare inom ett år (Nu har jag 296).
Medel: Lägga ut bra och vältaggade bilder ungefär varannan dag.

Jag citerar Alf Henrikson.
"Det var som det var
tills det blev som det blev.
Det blir som det blir
när det är som det är.
Det är som det är
tills det blir som det blir.
Faran är att det blir som det var."

Så, med det sagt – nu kör vi!

Ps, för er som vill stötta, gå vidare hit: fotograf_christian_andersson.

Insta.jpg